Våra hus

Vi jobbar med tillverkare från Norrland som bygger grillkåtor, lusthus och bastu. Alla hus kan anpassas efter dina individuella behov. De är byggda av dubbel-spontad tätfibrig norrlands furu av bästa kvalitét. Tillverkarna lägger ett stort värde på kvalitét och i de flesta stugor ingår kompletta utrustningspaket med renskinn för bänkarna, kåsor, trätallrikar, bestick, m.fl.

Grillkåta

En grillkåta är en sexkantig liten stuga med en rejäl grill i mitten. Grillkåtorna finns i olika storlekar och de kan även komplementeras med en bastudel.

Lusthus

Lusthusen liknar grillkåtorna, men de har en annan form. Väggarna är högre, taket är mer flackt och stora fönster ger mycket ljus.

Bastu

Bastu finns i olika utföranden: Sexkantig som en grillkåta, fast istället för grill med bastulavar och en bastuugn. Eller i kombination med en grillkåta. Även här finns antingen möjlighet att bygga en grillkåta med bastuutbyggnad eller en åttakantig grillkåta som är delad i mitten med en grilldel och en bastudel.

Hemma hos oss

Vår egen grillkåta är från Haparanda Wood Art. Det är en grillkåta 9m² med bastuutbyggnad 5,5m². Vi har även fått bra intryck av de andra tillverkarna vi varit i kontakt med, men det blev Haparanda Wood Art eftersom de kunde anpassa huset precis efter våra behov.

Om du vill komma på visning hör av dig, så kan vi boka en tid.

Här byggs vår egen grillkåta med bastudel. Allting kommer i färdigmonterade delar, som killarna från Haparanda bygger ihop på 1-2 dagar.